Kalküta Usulü Tavuk Tarifi
Kalküta Usulü Tavuk tarifi: Kalküta Usulü Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kalküta Usulü Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kalküta Usulü Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Terbiye İçin:
- 1 kilogram tavuk göğsü (iri parçalar halinde doğranmış)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
Yemek İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 dal taze soğan
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kalküta Usulü Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Terbiye malzemelerini geniş bir kapta güzelce karıştırın. Sarımsakların yarısını sonrası için ayırın.
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz tavuk parçalarını terbiye ile iyice harmanlayın. Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına koyun. 4 saat beklesinler.
- Teflon tavaya tereyağının yarısını koyup eritin. Tavuk parçalarını tavaya dizin. Kapta kalan terbiyeyi de tavukların üzerine yayın.
- Sık sık ters yüz ederek sularını salıp çekene ve kızarana kadar tavukları pişirin.
- Ayrı bir tencerede geri kalan tereyağını eritip içine terbiyeden ayırdığınız sarımsağı ekleyin, 1-2 dakika kavurun ve ardından küçük doğranmış taze soğanları ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.
- Kavurduğunuz soğanı kızaran tavukların içine ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
- Kalan limon suyunu da ekleyip karıştırın. 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.