Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kalküta Usulü Tavuk Tarifi

Kalküta Usulü Tavuk

Kalküta Usulü Tavuk Tarifi

Kalküta Usulü Tavuk tarifi: Kalküta Usulü Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kalküta Usulü Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kalküta Usulü Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Terbiye İçin:

  • 1 kilogram tavuk göğsü (iri parçalar halinde doğranmış)
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu

Yemek İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 dal taze soğan
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kalküta Usulü Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Terbiye malzemelerini geniş bir kapta güzelce karıştırın. Sarımsakların yarısını sonrası için ayırın.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz tavuk parçalarını terbiye ile iyice harmanlayın. Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına koyun. 4 saat beklesinler.
  • Teflon tavaya tereyağının yarısını koyup eritin. Tavuk parçalarını tavaya dizin. Kapta kalan terbiyeyi de tavukların üzerine yayın.
  • Sık sık ters yüz ederek sularını salıp çekene ve kızarana kadar tavukları pişirin.
  • Ayrı bir tencerede geri kalan tereyağını eritip içine terbiyeden ayırdığınız sarımsağı ekleyin, 1-2 dakika kavurun ve ardından küçük doğranmış taze soğanları ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanı kızaran tavukların içine ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
  • Kalan limon suyunu da ekleyip karıştırın. 2-3 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025