Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kalıpta Poğaça Tarifi

Kalıpta Poğaça

Kalıpta Poğaça Tarifi

Kalıpta Poğaça tarifi: Kalıpta Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kalıpta Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kalıpta Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 80 mililitre ılık süt (yaklaşık yarım su bardağı)
  • 100 mililitre krema (yarım paket)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram un (iki buçuk su bardağından bir parmak fazla)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için:

  • 1 yemek kaşığı yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (piştikten sonra üzerine sürmek için)

Kalıpta Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaba alıp iyice çırpalım. Çırptığımız yumurtadan bir yemek kaşığı ayıralım.
  • Daha sonra süt, krema,maya ve şekeri ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Üzerine un ve tuzu ekleyelim.
  • Tuzu un ile karıştıralım. Daha sonra önce spatula yardımı ile karıştıralım. Daha sonra yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatarak bir saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzu 5 parçaya bölelim.
  • Beze haline getirip bir on beş dakika kadar dinlendirelim. Bezemizin birini alıp merdane yardımı ile açalım. Açtığımız hamurumuzu tam ortadan, kesmeden ikiye bölelim.
  • Altta kalan kısmı ince ince şeritler olacak şekilde keselim. Kesik olmayan kısma tereyağı sürelim. Arasına peynir koyup rulo şeklinde saralım.
  • Kesik kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba koyalım.
  • Diğer bezelere de aynı işlemi yapalım (içine ben beyaz peynir ve mozzarella kullandım siz istediğinizi koyabilirsiniz). Kalıpta 15 dakika kadar daha dinlendirelim.
  • Bir yemek kaşığı ayırdığımız yumurtanın içine 2 yemek kaşığı süt ekleyerek karıştıralım. Poğaçalarımızın üzerine sürüp önceden ısıttığımız 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişip fırından çıkardığımız poğaçanın üzerine sıcakken eritilmiş tereyağımızdan sürelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025