Kalıpta Poğaça Tarifi
Kalıpta Poğaça tarifi: Kalıpta Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kalıpta Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Kalıpta Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 80 mililitre ılık süt (yaklaşık yarım su bardağı)
- 100 mililitre krema (yarım paket)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 300 gram un (iki buçuk su bardağından bir parmak fazla)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için:
- 1 yemek kaşığı yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (piştikten sonra üzerine sürmek için)
Kalıpta Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaba alıp iyice çırpalım. Çırptığımız yumurtadan bir yemek kaşığı ayıralım.
- Daha sonra süt, krema,maya ve şekeri ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Üzerine un ve tuzu ekleyelim.
- Tuzu un ile karıştıralım. Daha sonra önce spatula yardımı ile karıştıralım. Daha sonra yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatarak bir saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzu 5 parçaya bölelim.
- Beze haline getirip bir on beş dakika kadar dinlendirelim. Bezemizin birini alıp merdane yardımı ile açalım. Açtığımız hamurumuzu tam ortadan, kesmeden ikiye bölelim.
- Altta kalan kısmı ince ince şeritler olacak şekilde keselim. Kesik olmayan kısma tereyağı sürelim. Arasına peynir koyup rulo şeklinde saralım.
- Kesik kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba koyalım.
- Diğer bezelere de aynı işlemi yapalım (içine ben beyaz peynir ve mozzarella kullandım siz istediğinizi koyabilirsiniz). Kalıpta 15 dakika kadar daha dinlendirelim.
- Bir yemek kaşığı ayırdığımız yumurtanın içine 2 yemek kaşığı süt ekleyerek karıştıralım. Poğaçalarımızın üzerine sürüp önceden ısıttığımız 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişip fırından çıkardığımız poğaçanın üzerine sıcakken eritilmiş tereyağımızdan sürelim. Afiyet olsun.