Kalburabastı Tatlısı Tarifi
Kalburabastı Tatlısı tarifi: Kalburabastı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kalburabastı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kalburabastı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
İçi için:
- 1/2 kase ceviz içi (iri parçalanmış)
Kalburabastı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Evvela şerbetimizi hazırlayalım. Seker ve suyu tencereye alın, orta ateşte fokurdamaya başlayınca 2-3 damla limon suyunu ekleyin,ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın nihale üzerine koyun ve içerisine iri doğranmış cevizlerden ekleyip, kapatın. Zaten hamur yumuşak olduğu için şekli hemen çıkacaktır.
- 180 derece fırında 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Ve ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti ilave edin, alt üst çevirin ki şerbet içine alsın.
- Ama sakın çok bekletmeyin, içine şerbeti çok alınca hemen yumuşuyor. 30 dakika içinde tatlımız hazır.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, ben toz Antep fıstığı kullandım. Hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalburabastı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ben cevizleri hiç robottan geçirmiyorum, bıçak ile iri iri doğruyorum, hem çok ezilmiyor hem de görsel olarak daha güzel görünüyor.