Kalburabastı Tatlısı Tarifi
Kalburabastı Tatlısı tarifi: Kalburabastı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kalburabastı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kalburabastı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
İçi için:
- 1/2 kase ceviz (iri doğranmış)
Kalburabastı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte fokurdamaya başlayınca limonu ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, nihale üzerine koyun ve içerisine iri doğranmış cevizlerden ekleyip kapatın.
- Zaten hamur yumuşak olduğu için şekli hemen çıkacaktır. 180 derece fırında 20 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti ilave edin, alt üst çevirin ki şerbeti içine alsın. Çok bekletmeyin, içine şerbeti çok alınca hemen yumuşuyor. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.