Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı tarifi: Kalburabastı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kalburabastı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kalburabastı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 500 mililitre şeker (şerbeti için)
  • 500 mililitre su (şerbeti için)
  • 3 damla limon suyu (şerbeti için)
  • 100 gram ceviz içi

Kalburabastı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbetini 15 dakika kaynatıyoruz. Ilıması için dinlendiriyoruz.
  • Tatlının hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Bu hamurdan 24 adet çıkıyor. Kevgir üzerine elimizle bastırarak açıyoruz, tam ortasına ceviz içinden bir kaşık koyup kenarlarından kıvırıp kapatıyoruz.
  • Ters çevirip kenarlarını parmağımızla düzeltip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı geçince şerbetini üzerine eşit olacak şekilde gezdiriyoruz. Yarım saat sonra ters çevirip öyle bekletiyoruz.
  • Vanilyalı dondurma ile ya da sade olarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun...

Kalburabastı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Un az gelirse yarım su bardağı kadar daha ekleme yapılabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025