Kalburabastı Tatlısı Tarifi
Kalburabastı Tatlısı tarifi: Kalburabastı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kalburabastı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kalburabastı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 500 mililitre şeker (şerbeti için)
- 500 mililitre su (şerbeti için)
- 3 damla limon suyu (şerbeti için)
- 100 gram ceviz içi
Kalburabastı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbetini 15 dakika kaynatıyoruz. Ilıması için dinlendiriyoruz.
- Tatlının hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Bu hamurdan 24 adet çıkıyor. Kevgir üzerine elimizle bastırarak açıyoruz, tam ortasına ceviz içinden bir kaşık koyup kenarlarından kıvırıp kapatıyoruz.
- Ters çevirip kenarlarını parmağımızla düzeltip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı geçince şerbetini üzerine eşit olacak şekilde gezdiriyoruz. Yarım saat sonra ters çevirip öyle bekletiyoruz.
- Vanilyalı dondurma ile ya da sade olarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun...
Kalburabastı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Un az gelirse yarım su bardağı kadar daha ekleme yapılabilir.