Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava

Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava tarifi: Kalamar Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Kalamar Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kalamar Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bütün kalamar
  • 200 ml. maden suyu
  • 1/2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Kalamar Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün olarak satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.
  • Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
  • Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka dilimleyin.
  • Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, durulamayın. Unu geniş bir servis tabağına alın. Suyu süzülen kalamarların her bir tarafını una bulayın.
  • Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Una buladığınız kalamarları, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakması için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kalamarları sevdiklerinizle paylaşın.

Kalamar Tava tarifinin püf noktası nedir?

Kalamarları beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı tercih edebilir, vaktiniz olduğu sürece kalamarları marine karışımında bir gün kadar bekletebilirsiniz.Hazırladığınız karışım içinde beklerken yumuşayan kalamarları, sertleşmemesi için durulamayın. Direkt olarak una bulayın ve kızartın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025