Kakuleli Fırın Sütlaç Tarifi
Kakuleli Fırın Sütlaç tarifi: Kakuleli Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kakuleli Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kakuleli Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 55 gram pirinç
- 1 litre süt (200 mililitre)
- 40 gram nişasta
- 170 gram şeker
- 7 adet kakule
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 avuç fındık kırığı
- 1 çay kaşığı tarçın
Kakuleli Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçlerimizi yıkıyoruz ve pişirme kabına 1 bardak su ile birlikte koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz ve daha sonra pirinçleri süzüyoruz .
- Ayrı bir kapta 1 litre süt,limon kabuğu ve kakuleleri süt kaynayıncaya kadar pişiriyoruz ve aromasının çıkması için ocağın altını kapattıktan sonra da 10 dakika daha bekletiyoruz ve süzüyoruz.
- Boş bir kaba 200 ml süt, yumurta sarısı ve nişastayı koyup çırpıyoruz ve üzerine yavaş yavaş aromalı sütten ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Çırptığımız karışımı tekrar tencereye alıyoruz ve süzdüğümüz pirinçleri de bu karışıma ekleyip kıvam alıncaya kadar çırparak pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonra kıvam alan karışımımızı pişirme kaplarına koyuyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Pişirme kaplarını koyduğumuz tepsiyi 1/3 üne kadar su ile dolduruyoruz ve önceden ısıttığımız fırında 220 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Ben yaklaşık 25 dakika pişirdim.
- Daha sonra üstleri kızaran sütlaçlarımızı fırından alıp soğumaya bırakıyoruz ve üstünü isteğe göre tarçın ve fındık parçacıklarıyla süsleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun