Kakaolu ve Portakallı Eton Mess Tarifi
Kakaolu ve Portakallı Eton Mess tarifi: Kakaolu ve Portakallı Eton Mess için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu ve Portakallı Eton Mess nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Kakaolu ve Portakallı Eton Mess yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mereng İçin:
- 3 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı kakao
Eton Mass İçin:
- 6 yemek kaşığı portakal reçeli
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı badem
- 2 yemek kaşığı fındık
- 4 yemek kaşığı damla çikolata
Kakaolu ve Portakallı Eton Mess tarifi nasıl yapılır?
- Mereng için yumurta beyazlarını mikser ile hafifçe çırparak köpürtün. Köpüren yumurtalara azar azar şeker ekleyerek sert bir kıvam alıp, şeker eriyene kadar mikserle çırpmaya devam edin.
- Sertleşen yumurta aklarına kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye bir santimetre kalınlığında serin ya da ufak parçalar halinde sıkın.
- Fırını 150 derecede ısıtmaya başlayın. Bu esnada merenginiz oda sıcaklığında hafifçe kuruyacaktır.
- Fırın ısınınca fırını 100 dereceye indirin ve merengi 1 saat pişirin. Fırını kapatın ve kapağını hafifçe aralayın bu halde fırın içerisinde 1 saat daha dinlendirin.
- Mereng tamamen soğuduktan sonra istediğiniz gibi parçalayın. Kremayı çırpın ve köpürtün.
- Ayaklı bir bardağa ya da kaseye kat kat olacak şekilde arzunuza göre mereng, krema, portakal reçeli, yemiş parçaları ve çikolata parçalarını hafif dağınık bir şekilde koyarak soğuk servis ediniz. Afiyet olsun.