Kakaolu Şekerpare Tarifi
Kakaolu Şekerpare tarifi: Kakaolu Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Kakaolu Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Kakaolu Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbet yapılır. Şeker ve su tencereye alınıp orta dereceli ateşte kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine limon damlatılıp 15 dakika kaynatılır. Hazır olunca ılınmaya bırakılır.
- Hamuru için tereyağı, pudra şekeri, irmik, yumurta ve sıvı yağı bir kaba alınıp krema haline gelene kadar karıştırılır.
- Üzerine diğer malzemeler de eklenip ele yapışmayacak ama sert de olmayacak yumuşak kıvamda bir hamur olana kadar yoğrulur.
- Şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine isteğe bağlı ceviz veya fındık batırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca 2 dakika bekletilip şerbeti dökülür. Şerbetini iyice çekince servis edilir. Afiyet olsun.
Kakaolu Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetini iyice çekebilmesi için hamuru sert yapmamaya dikkat edin.