Kakaolu Revani Tarifi
Kakaolu Revani tarifi: Kakaolu Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Kakaolu Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 - 1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Kakaolu Revani tarifi nasıl yapılır?
- Tatlının öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye su ve toz şekeri alın. Karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin.İrmiği, kabartma tozu ve vanilini de ilave edin. Çırpın.
- Son olarak un ve kakaoyu eleyerek harca ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Yağlanmış borcama harcı aktarın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
- Çıkardıktan hemen sonra revani henüz sıcakken üzerine ılımış şerbeti gezdirin. Şerbetinin çekilmesini bekleyin.
- Şerbetini güzelce çekince dilimleyin, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Kakaolu Revani tarifinin püf noktası nedir?
Tatlınız sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Bu şekilde şerbetini tam kıvamında çekecektir.