Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kakaolu Pandispanya Tarifi

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya Tarifi

Kakaolu Pandispanya tarifi: Kakaolu Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Pandispanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kakaolu Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 170 gram toz şeker
  • 10 gram kabartma tozu
  • 5 gram vanilin
  • 100 gram un
  • 20 gram mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 50 mililitre ılık su
  • 50 gram kakao

Kakaolu Pandispanya tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.
  • Sarıları toz şeker ile mayonez rengi alana denk çırpılır ve istenilen kıvama geldikten sonra ılık su yavaş yavaş eklenir ve bir kenara alınır.
  • Yumurta akları tuz ile bulut kıvamına gelene denk çırpılır.
  • Bundan sonra ki kısımda kesinlikle mikser veya çırpma teli kullanmıyoruz yoksa tüm kabarıklık yok olur.
  • Bulut kıvamına gelen yumurta aklarına yavaş yavaş yumurta sarıları eklenir ve bir spatula ile dıştan içe doğru yavaşça karıştırınız.
  • Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonrasında kuru malzemeler yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir ve spatulayla yine dıştan içe doğru karıştırılır.
  • Tüm karışım yağlı kağıt ile hazırlanmış kalıba boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 40-45 dakika pişirilir.
  • 1 gece dinlendirildikten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025