Kakaolu Pandispanya Tarifi
Kakaolu Pandispanya tarifi: Kakaolu Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Pandispanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 dilim
Kakaolu Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 170 gram toz şeker
- 10 gram kabartma tozu
- 5 gram vanilin
- 100 gram un
- 20 gram mısır nişastası
- 1 tutam tuz
- 50 mililitre ılık su
- 50 gram kakao
Kakaolu Pandispanya tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.
- Sarıları toz şeker ile mayonez rengi alana denk çırpılır ve istenilen kıvama geldikten sonra ılık su yavaş yavaş eklenir ve bir kenara alınır.
- Yumurta akları tuz ile bulut kıvamına gelene denk çırpılır.
- Bundan sonra ki kısımda kesinlikle mikser veya çırpma teli kullanmıyoruz yoksa tüm kabarıklık yok olur.
- Bulut kıvamına gelen yumurta aklarına yavaş yavaş yumurta sarıları eklenir ve bir spatula ile dıştan içe doğru yavaşça karıştırınız.
- Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonrasında kuru malzemeler yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir ve spatulayla yine dıştan içe doğru karıştırılır.
- Tüm karışım yağlı kağıt ile hazırlanmış kalıba boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 40-45 dakika pişirilir.
- 1 gece dinlendirildikten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!