Kakaolu Pandispanya Tarifi
Kakaolu Pandispanya tarifi: Kakaolu Pandispanya için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Pandispanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kakaolu Pandispanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tereyağı
Kakaolu Pandispanya tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazlarını bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba alın.
- Yumurta beyazlarının üstüne 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ve bir çimdik tuz ekleyip mikserle traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın. Çırptıktan sonra kabı ters çevirdiğinizde yumurta akları akmıyorsa ya da dökülmüyorsa istediğiniz kıvam olmuş demektir
- Yumurta sarılarına kalan toz şekeri ekleyin ve mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın.
- Yumurta beyazlarını, şekerle çırptığınız yumurta sarılarına ekleyin ve bir spatula yardımıyla, yumurta beyazlarını söndürmeden, alttan üste doğru karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve yine alttan üste doğru güzelce karıştırın. Un ya da kakaonun topak olarak kalmamasına özen gösterin.
- Yuvarlak bir kalıbın dibine yağlı kağıt serin ve kağıdın üstünü tereyağıyla yağlayın.
- Hazırladığınız kek karışımını kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış, fansız, 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişmeye bırakın. İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın
- Pandispanyanız piştikten sonra fırından alın ve en az 1 saat boyunca soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarlarından ayırın ve kalıbı ters çevirin, yağlı kağıdı kaldırın. Pandispanyanız hazır. İsterseniz hemen, isterseniz de streç filme sarıp dolaba kaldırarak 1 hafta içinde kullanabilirsiniz.
Kakaolu Pandispanya tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtalarınızın oda ısısında olmasına özen gösterin. Yumurta beyazlarını ve sarılarını kırarken kesinlikle birbirine karıştırmayın. Yumurta beyazlarını traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın, kabı ters çevirdiğiniz dökülmüyorsa istediğiniz kıvama gelmiş demektir. Yumurta sarılarını ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpmaya özen gösterin. Yumurta beyazlarını çırptıktan sonra diğer malzemelere karıştırırken, söndürmeden alttan üste doğru karıştırmaya ve mümkünse silikon bir spatula kullanmaya özen gösterin. Mutlaka önceden ısıtılmış fırın kullanın ve ilk 25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.