Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kakaolu Muzlu Ay Çöreği Tarifi

Kakaolu Muzlu Ay Çöreği

Kakaolu Muzlu Ay Çöreği Tarifi

Kakaolu Muzlu Ay Çöreği tarifi: Kakaolu Muzlu Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Muzlu Ay Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kakaolu Muzlu Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ya da ay çiçek yağı)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

İç harç için:

  • 2 adet olgun muz
  • 2 yemek kaşığı fındık (doğranmış)
  • 1 adet baton kek (veya brownie)

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı fındık (ince kıyım)

Kakaolu Muzlu Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Unu derince bir kaba alınız.
  • Ortasını açıp sırasıyla su, sıvı yağı, tereyağı, maya, mahlep, tuz, şeker ve yumurta akını ekleyip hamur kıvam alana denk yoğurunuz.
  • Hamurun üzerini bir bez ile kapatıp 20-30 dakika dinlenmeye bırakınız.
  • Hamur dinlenirken ay çöreğin iç harcını hazırlamak için muzların kabuklarını soyup bir kaba alıp eziniz.
  • Üzerine keki parçalayıp fındıkları ekleyip güzelce keklerin ıslanması için karıştırınız.
  • Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölünüz.
  • Her bir parçasını merdane ile orta büyüklükte açıp içerisine hazırladığınız harçtan bir kaşık alıp hamurun uç kısmına yayıp katlayıp ay şeklini verip tepsiye alınız.
  • Sırasıyla bu işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarılarını sürerek çatalla çizikler atın.
  • Son olarak üzerine fındık parçalarını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025