Kakaolu Muzlu Ay Çöreği Tarifi
Kakaolu Muzlu Ay Çöreği tarifi: Kakaolu Muzlu Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Muzlu Ay Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kakaolu Muzlu Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı (ya da ay çiçek yağı)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta akı
- 1,5 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
İç harç için:
- 2 adet olgun muz
- 2 yemek kaşığı fındık (doğranmış)
- 1 adet baton kek (veya brownie)
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı fındık (ince kıyım)
Kakaolu Muzlu Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Unu derince bir kaba alınız.
- Ortasını açıp sırasıyla su, sıvı yağı, tereyağı, maya, mahlep, tuz, şeker ve yumurta akını ekleyip hamur kıvam alana denk yoğurunuz.
- Hamurun üzerini bir bez ile kapatıp 20-30 dakika dinlenmeye bırakınız.
- Hamur dinlenirken ay çöreğin iç harcını hazırlamak için muzların kabuklarını soyup bir kaba alıp eziniz.
- Üzerine keki parçalayıp fındıkları ekleyip güzelce keklerin ıslanması için karıştırınız.
- Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölünüz.
- Her bir parçasını merdane ile orta büyüklükte açıp içerisine hazırladığınız harçtan bir kaşık alıp hamurun uç kısmına yayıp katlayıp ay şeklini verip tepsiye alınız.
- Sırasıyla bu işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarılarını sürerek çatalla çizikler atın.
- Son olarak üzerine fındık parçalarını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz. Afiyet olsun!