Kakaolu Kurabiye Tarifi
Kakaolu Kurabiye tarifi: Kakaolu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Kakaolu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (80-90 g)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao (30-40 g)
- 1,5 su bardağı un (200-210 g)
- 1/2 paket kabartma tozu (5 g)
- 1/2 su bardağı damla çikolata (100 g)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 çay bardağı pirinç fındık (50 g)
Kakaolu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alıp birleşinceye dek pudra şekeri ile çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. İyice bütünleştiğine emin olun.
- Kremamsı bir yapıya ulaşan karışıma elemiş olduğunuz un, kakao ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
- Kuru malzemelerle tamamen bütünleşen hamura damla çikolataları ekleyip spatulayla tekrar karıştırın.
- Yumuşak ve kolayca şekil alan bir kurabiye hamuru elde etmiş olacaksınız. Tereyağlı bir hamur olduğu için kurabiye hamurunu en az 20-25 dakika kadar dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırın.
- Dinlenme süresi sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla sürdükten sonra fındıkları üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 17-20 dakika kontrollü pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarttıktan sonra tepsiden alarak 4-5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Ardından dilediğiniz gibi servis edin, afiyet olsun!