Kakaolu Kıyırpare Tarifi
Kakaolu Kıyırpare tarifi: Kakaolu Kıyırpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Kıyırpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Kakaolu Kıyırpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kıyırpare için:
- 180 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (50-60 g)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 3,5-4 su bardağı un (450-500 g)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Kakaolu Kıyırpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencerede kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkın ve karıştırın. Soğuması için ocaktan alın.
- Kıyırpareleri hazırlamak için bir karıştırma kabına kaymak ve sıvı yağı alıp birleşinceye dek çırpın.
- Üzerine pudra şekeri ve kakaoyu eleyerek ekleyin.
- Malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Ardından unun yarısını eleyerek ekleyin.
- Bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Unun diğer yarısını azar azar ekleyerek spatulayla karıştırmaya devam edin ve ele neredeyse hiç yapışmayan yağlı ve tok bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Borcam veya dilediğiniz büyüklükte bir fırın tepsisine hafifçe aralıklı olmak üzere yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumuş olan şerbeti dikkatlice kıyırpareler üzerine dökerek şerbeti çekmesini sağlayın. Bu aşamada şerbetin içinde yüzmemesi ve şerbetin direkt olarak kıyırparenin üzerine dökülmesi oldukça önemli.
- Ardından tercihen bir gece, vaktiniz yoksa birkaç saat dinlenip şerbetinin oturmasına izin verdikten sonra Hindistan cevizi tozu ve toz Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun!