Kakaolu Islak Baton Kek tarifi: Kakaolu Islak Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Islak Baton Kek nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla şekerler eriyene kadar çırpın.
nDaha sonra sütü, sıvı yağı ve ardından unu ekleyerek 3-4 dakika daha çırpın.
nKuru malzemeleri eledikten sonra ekleyip spatula ile dıştan içe karıştırın. (Çırpıcı kullanmayın)
nYağlanmış olan baton kek kalıbına harcı boşaltın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde 30-35 dakika pişirin.
nKekinizi ıslatmak için süt, kakao ve şekeri bir kasede karıştırın.
nFırından kekinizi alır almaz delikler açıp kek henüz sıcakken ıslatmak için hazırladığımız harcı üzerine dökün.
nÇekene kadar bekleyin. Soğuduktan ve çektikten sonra ister üzerine pudra şekeri ister Hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.