Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kakaolu Islak Baton Kek Tarifi

Kakaolu Islak Baton Kek

Kakaolu Islak Baton Kek Tarifi

Kakaolu Islak Baton Kek tarifi: Kakaolu Islak Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Islak Baton Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kakaolu Islak Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3,5 yemek kaşığı kakao

Islatmak İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kakaolu Islak Baton Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla şekerler eriyene kadar çırpın.
    n
  • Daha sonra sütü, sıvı yağı ve ardından unu ekleyerek 3-4 dakika daha çırpın.
    n
  • Kuru malzemeleri eledikten sonra ekleyip spatula ile dıştan içe karıştırın. (Çırpıcı kullanmayın)
    n
  • Yağlanmış olan baton kek kalıbına harcı boşaltın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde 30-35 dakika pişirin.
    n
  • Kekinizi ıslatmak için süt, kakao ve şekeri bir kasede karıştırın.
    n
  • Fırından kekinizi alır almaz delikler açıp kek henüz sıcakken ıslatmak için hazırladığımız harcı üzerine dökün.
    n
  • Çekene kadar bekleyin. Soğuduktan ve çektikten sonra ister üzerine pudra şekeri ister Hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025