Kakaolu Glutensiz Kek Tarifi
Kakaolu Glutensiz Kek tarifi: Kakaolu Glutensiz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Glutensiz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kakaolu Glutensiz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Piştikten sonra üstüne:
Süslemek için:
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Kakaolu Glutensiz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derince bir kaba kırın ve üstlerine toz şekeri ekledikten sonra, bir mikser yardımı ile krema kıvamına gelene dek yaklaşık 5 dakika boyunca mikserin en hızlı ayarında çırpın.
- Üstüne sütü ve sıvı yağı ekledikten sonra mikserle hafifçe çırpın ve ardından pirinç ununu, kakao, kabartma tozu ve vanilini ilave edip, tel çırpıcı ile karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımı, normal kek karışımlarına göre daha cıvık bir kıvamda olacak.
- İyice yağlanmış bir kek kalıbına ya da yağlı kağıt ile kapladığınız bir keke kalıbına, hazırladığınız kek karışımını boşaltın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırına verin.
- Ara ara kontrol ederek, yaklaşık 50 dakika boyunca pişmeye bırakın ve kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kekinizi fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar bekleyin ve ılık sütü üstüne gezdirin.
- Kekiniz tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve bir servis tabağına aldıktan sonra, üstünü toz antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Kakaolu Glutensiz Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifte kekinizin kabarması için en önemli püf noktası, yumurtaları ve şekeri çırparak köpük kıvamına getirmeniz ve diğer malzemeleri sonrasında eklemeniz.