Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kakaolu Gelin Pastası Tarifi

Kakaolu Gelin Pastası

Kakaolu Gelin Pastası Tarifi

Kakaolu Gelin Pastası tarifi: Kakaolu Gelin Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Gelin Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kakaolu Gelin Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 + 1/3 su bardağı un

Muhallebisi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • 2/3 su bardağı hindistan cevizi

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker

Kakaolu Gelin Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları derince bir kaba kırıp, üstlerine kek için gerekli olan şekeri ekleyin ve bir mikserle 5 dakika kadar çırpın.
  • Ardından; yağ, ve sütü ekleyip, karıştırın ve un, kakao, vanilya ve kabartama tozunu da ilave edip, güzelce karıştırın.
  • Kare bir borcamın tabanını yağlayın ( tereyağı ya da margarinle) , Üstüne hazırladığınız kek karışımını boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan testini geçene dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından alın ve tamamen soğumasını bekleyin.
  • Kek soğuduktan sonra keki ıslatmak için gerekli olan süt ve şekeri bir küçük tencerede karıştırın ve ocağın altını açıp, şeker eriyene ve süt ılıklaşana dek karıştırın, kaynatmayın.
  • Ilık şekerli sütü, soğumuş olan kekin üstüne dökün ve tamamen çekene dek bekleyin.
  • Bu sırada muhallebisini hazırlayın. Muhallebisi için gerekli olan; krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve ocağın altını açın.
  • Sürekli karıştıramaya devam edin ve kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın. İçine toz krem şanti ile vanilyayı ekleyin ve mikserle muhallebiniz ılıklaşana dek çırpın.
  • Ilıklaşıp yoğunlaşmış olan muhallebiyi, sütü tamamen çekmiş olan kekin üstüne yayın.
  • En üstünü de hindistan cevizi ile kapladıktan sonra, buzdolabında minimum 3 saat dinlendirin ve ardından dilimleyerek servis edin. Antep fıstığı ile de süsleyebilirsiniz.

Kakaolu Gelin Pastası tarifi için servis önerisi

Üzerini Antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025