Kakaolu Fındık Kreması Tarifi
Kakaolu Fındık Kreması tarifi: Kakaolu Fındık Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Fındık Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Kakaolu Fındık Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kavrulmuş fındık
- 2 yemek kaşığı ham kakao
- 2 yemek kaşığı ham kakao parçaları (nam-ı diğer kakao nibs - doğanın bitter çiko parçacıkları - tamamen opsiyonel)
Kakaolu Fındık Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Fındıkları güçlü bir blendera alıyor ve blenderı çalıştırıyoruz. (minimum 1000 W'lık bir blender işinizi görür, ben 1600 W’lık bir makina kullanıyorum.)
- Fındıklar önce toz halini alıyor, sonra yavaş yavaş yağını bırakmaya başlıyor ve kremaya dönüşüyor. Ekstra yağ veya başka bir malzeme eklemiyoruz.
- İstediğimiz kıvamı elde ettikten sonra toz kakaoyu ekleyip, kakao kremanın her yerine dağılana kadar blenderı çalıştırmaya devam ediyoruz. Ben bu sefer biraz parçacıklı bir sonuç istedim. O nedenle krema kıvamını aldıktan sonra sadece çok kısa bir süre daha karıştırdım. Daha sıvı bir kıvam isterseniz, blenderı daha uzun süre çalıştırabilirsiniz.
- Hazır olan kakaolu fındık kremasını bir kavanoza aldıktan sonra, ekstra kıtırtı çıtırtı istersek -ki ben hep isterim - üzerine ham kakao parçacıklarını ekliyoruz.
Kakaolu Fındık Kreması tarifinin püf noktası nedir?
Fındık kremasını oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Kremanın daha tatlı olmasını isterseniz, son aşamada, kakao ile birlikte biraz bal ekleyebilirsiniz. Kullandığınız fındıklar ne kadar yağlı olursa o kadar iyi sonuç elde edersiniz.