Kakaolu Buzluk Keki Tarifi
Kakaolu Buzluk Keki tarifi: Kakaolu Buzluk Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Buzluk Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kakaolu Buzluk Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı çikolata kreması
- 1 paket vanilin (veya vanilya özütü)
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kakaolu Buzluk Keki tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede toz şeker ve yumurtayı, şeker eriyene dek mikserle çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, süt ve çikolata kremasını ekleyip 1-2 dakika tekrar çırpın.
- Karışımın üzerine un, kakao, vanilin ve kabarta tozunu eleyip üzerine ekleyin ve 3-4 dakika daha çırpın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının içerisine kek harcını aktarın ve tezgaha 2 kere vurup kabarcıkların çıkmasını sağlayın.
- 185 derece fırında, kontrollü olarak 30 dakika pişirin. Ara ara kürdan ile içini kontrol etmenizi öneririz. Pişen keki oda sıcaklığında soğutun ve dilimleyin. Dilediğiniz bir sos veya reçelle birlikte servis edin. Dilerseniz dilimleyip buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kakaolu Buzluk Keki tarifi için servis önerisi
Buzluktan çıkardığınız keki oda sıcaklığına getirin. Tavada veya fırında ısıtarak servis edin.