Kakaolu Biscotti Tarifi
Kakaolu Biscotti tarifi: Kakaolu Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Kakaolu Biscotti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
36 adet
Kakaolu Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (yaklaşık 50 gram)
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
- 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı kabuksuz badem
- 110 gram bitter çikolata
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kakaolu Biscotti tarifi nasıl yapılır?
- Kakaolu biscotti hamuruna tat verecek olan kabuksuz badem ve bitter çikolatayı iri parçalar halinde kıyın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Katı malzemeler içerisine arzuya göre çok az miktarda tuz ilave edin.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip 6-8 dakika kadar çırparak krema kıvamına gelmesini sağlayın.
- Ayrı bir kapta hafifçe çırptığınız yumurtaları ekleyip karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
- Elenmiş katı malzemeleri azar azar ekleyip tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kabuksuz badem ve bitter çikolata parçalarını katıp tahta bir spatula yardımıyla son bir kez karıştırın.
- Mutfak tezgahını hafifçe unlayın. Elde ettiğiniz hamurun yarısını alıp uzun bir rulo haline getirin. Üzerine hafifçe bastırdıktan sonra yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin. Kalan hamur parçasına da aynı işlemi uygulayıp ayrı bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Yumurta beyazını çırpıp hafifçe üzerlerine sürün, toz şeker taneleri serpiştirin. İki ayrı tepsiye aldığınız biscottileri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirin.
- Bu sürenin sonunda fırından aldığınız hamur rulolarını oda ısısında soğutun. Fırın derecesini 150-160 dereceye indirin. Soğuyan hamur rulolarını parmak kalınlığında dilimlere ayırın.
- Izgara teli üzerine aralıklı olarak dizdiğiniz dilimleri 30 dakika daha pişirin. İkinci kez pişen ve kuruyan bisküvileri fırından çıkartıp dinlendirdikten sonra kapağı kapalı, cam bir kavanozda muhafaza edip sevdiklerinizle paylaşın.
Kakaolu Biscotti tarifinin püf noktası nedir?
Biscotti adet sayısı hazırladığınız ruloların büyük ve uzunluğuna göre değişiklik gösterebilir.Yumurta, tereyağ vb. tarifte yer alan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.İki ayrı tepsiyi aynı fırında pişirecekseniz ilk pişirme süresinin sonunda tepsilerin yerlerini değiştirmeyi unutmayın.Fırından çıkan biscottileri, kurutma işlemi öncesinde oda ısısında kısa bir süre dinlendirip sonrasında dilimleyin.İkinci pişirme işlemini mümkünse ızgara fırın tepsisi üzerinde, biscotti dilimlerinin altları boş kalacak şekilde gerçekleştirin.