Kajun Baharatlı Karnabahar Tarifi
Kajun Baharatlı Karnabahar tarifi: Kajun Baharatlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Kajun Baharatlı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kajun Baharatlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 120 gram un
- 1 şişe soda (maden suyu)
- 50 mililitre sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 7 dal dereotu
- 1 diş sarımsak
Kajun Baharatlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı yıkayıp küçük küçük çiçeklerine ayırın.
- Karnabaharları yumuşaması için 1 tatlı kaşığı tuz attığınız suda yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.
- Bir kapta sodayı, sıvı vağı, baharatları ve kalan tuzu karıştırın.
- Haşlanan karnabaharları hazırladığınız sosa bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
- Karnabaharlar pişerken süzme yoğurdu, dere otlarını ve sarımsağı parçalayıcıya atın ve 20-30 saniye kadar çekin. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.