Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kajun Baharatlı Karnabahar Tarifi

Kajun Baharatlı Karnabahar

Kajun Baharatlı Karnabahar Tarifi

Kajun Baharatlı Karnabahar tarifi: Kajun Baharatlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Kajun Baharatlı Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kajun Baharatlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 120 gram un
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 7 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak

Kajun Baharatlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı yıkayıp küçük küçük çiçeklerine ayırın.
  • Karnabaharları yumuşaması için 1 tatlı kaşığı tuz attığınız suda yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.
  • Bir kapta sodayı, sıvı vağı, baharatları ve kalan tuzu karıştırın.
  • Haşlanan karnabaharları hazırladığınız sosa bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Karnabaharlar pişerken süzme yoğurdu, dere otlarını ve sarımsağı parçalayıcıya atın ve 20-30 saniye kadar çekin. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025