Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması Tarifi

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması Tarifi

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması tarifi: Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Dilimlediğiniz patatesleri soğuk su koyduğunuz bir kâseye alın yaklaşık 20-30 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
  • Sudan çıkardıktan sonra bir kurulama havlusu veya kağıdıyla patatesleri hafifçe kurulayın.
  • Patatesleri tekrar bir kâseye alın. Zeytinyağı ve kajun baharatını üzerine ekleyin. Baharatı ve zeytinyağı tüm patateslere bulaşacak şekilde güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 10 dakika 200 derece, sonra bir 10 dakika daha 220-230 derecede kontrollü olarak pişirin.
  • Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025