Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması Tarifi
Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması tarifi: Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.
- Dilimlediğiniz patatesleri soğuk su koyduğunuz bir kâseye alın yaklaşık 20-30 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
- Sudan çıkardıktan sonra bir kurulama havlusu veya kağıdıyla patatesleri hafifçe kurulayın.
- Patatesleri tekrar bir kâseye alın. Zeytinyağı ve kajun baharatını üzerine ekleyin. Baharatı ve zeytinyağı tüm patateslere bulaşacak şekilde güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 10 dakika 200 derece, sonra bir 10 dakika daha 220-230 derecede kontrollü olarak pişirin.
- Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!