Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kajulu Hurma Bar Tarifi

Kajulu Hurma Bar

Kajulu Hurma Bar Tarifi

Kajulu Hurma Bar tarifi: Kajulu Hurma Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kajulu Hurma Bar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kajulu Hurma Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram hurma
  • 100 gram kaju
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kajulu Hurma Bar tarifi nasıl yapılır?

  • Hurmaların çekirdeklerini ayırın, çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları blenderdan geçirin.
  • Kajuları da blenderdan geçirerek toz haline getirin.
  • Tüm malzemeleri karıştırın, koyu ve homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
  • Karışımı streç film içerisine alarak bar şekli verin, yarım saat buzlukta bekletin.
  • Buzluktan çıkararak istediğiniz büyüklükte kesin ve servis edin.

Kajulu Hurma Bar tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız hurmaların kabukları çok sert ise sıcak suda birkaç dakika bekleterek kabuklarını soyabilirsiniz. Streç filmle şekil verdiğiniz karışımı buzlukta bekletmeniz, barların şeklini korumasını ve muntazam bir şekilde dilimlenmesini sağlayacaktır.

Kajulu Hurma Bar tarifi için servis önerisi

Barları kare kare keserek lokmalık atıştırmalıklar elde edebilir, toz haline getirilmiş kuruyemişlere ya da hindistan cevizine bulayarak da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025