Kahveli Parfe Tarifi
Kahveli Parfe tarifi: Kahveli Parfe için gerekli malzemeler nelerdir? Kahveli Parfe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kahveli Parfe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram yulaflı bisküvi (arzuya göre kakaolu bisküvi)
- 2 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 100 gram fındık içi
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi (arzuya göre)
Kahveli Parfe tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri küçük parçalara ayırın. Fındık içini bir mutfak robotu yardımıyla toz haline getirin.
- 1/2 su bardağı kadar soğuk sütle granül kahveyi karıştırıp ayrı bir kenarda bekletin.
- Toz krem şanti ve kalan soğuk sütü, derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde sürekli karıştırıp kıvam alana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin.
- Cam bir kaseye aldığınız yumurta ve toz şekeri; yumurtanın pişmesi, toz şekerin etkili bir şekilde erimesi için kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü karıştırarak çırpın.
- Kaynamakta olan su buharının çırpılmış yumurtaya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.
- Şekerli çırpılmış yumurtayı soğuması için ayrı bir cam kaseye aktarın. Ufalanmış bisküvi ve ince çekilmiş fındık içini ekleyin.
- Sütle karıştırılmış granül kahve ve buzdolabında bekleyen çırpılmış krem şantiyi katın. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi yavaşça karıştırın.
- Porsiyonluk muffin kalıplarının iç kısımlarını streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıplara boşaltıp üzerlerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin.
- Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeleri alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin. Ters çevirerek kalıplarından çıkardığınız tatlıları arzuya göre elenmiş Türk kahvesi eşliğinde soğuk olarak servis edin.
Kahveli Parfe tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirmek yerine olabildiğince ufak parçalar halinde elinizle ufalayın.Önceden çırpılmış krem şantiyi, katılaşması için derin dondurucu ya da buzdolabında bekletin. Yapımında soğuk süt kullanın.Kahveli parfe tarifini baton bir kek kalıbında hazırlayıp dilimledikten sonra da ikram edebilirsiniz.
Kahveli Parfe tarifi için servis önerisi
Servisi öncesinde kısa bir süre oda sıcaklığında beklettiğiniz parfeyi, erimemesi için çok fazla bekletmeden servis edin.