Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahveli Çikolatalı Pasta Tarifi

Kahveli Çikolatalı Pasta

Kahveli Çikolatalı Pasta Tarifi

Kahveli Çikolatalı Pasta tarifi: Kahveli Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kahveli Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahveli Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çikolatalı pasta tabanı için:

  • 150 gram bitter çikolata
  • 110 gram hindistan cevizi yağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 100 gram şeker

Kahveli kreması için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 gram toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) granül kahve
  • 1/2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 1 su bardağı çırpılmış krema

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı kakao

Kahveli Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolatalı pasta tabanını hazırlamak için öncelikle benmari hazırlığı yapın. Tencerenin üzerine yerleştirebileceğiniz bir cam kase alın ve kaseye değmeyecek şekilde tencereye su ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın.
  • Tencere üzerine yerleştirdiğiniz kaseye bitter çikolata ve hindistan cevizi yağını koyun ve yavaş yavaş erirken spatula yardımıyla karıştırın. Tamamen eriyerek birleştiklerinde kaseyi kenara alın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yumurta sarılarını her seferinde bir tane olmak üzere eritilmiş çikolataya ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine kakao ve tuzunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Yumurta beyazlarına şeker ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. İyice kabarıp parlak beyaz bir renk alınca çikolatalı karışımın ekleyin ve spatula ile karışımın içine katlayarak yedirin.
  • Yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli kalıba hazırlamış olduğunuz çikolatalı pasta tabanı harcını dökün, 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kelepçeli kalıbından çıkarmayın.
  • Kahveli kremasını hazırlamak için yumurta sarılarını mısır nişastası ile karıştırın. Üzerine şekeri ekleyin ve ardından ısıttığınız sütü bu karışma azar azar ilave edin.
  • Karışımı tencere aktarın ve muhallebi kıvamını alıncaya dek bir spatula yardımıyla karıştırarak pişirin. Kıvam aldıktan sonra vanilin ve granül kahveyi ekleyin, karıştırın. Ardından ocaktan alarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Su ekleyerek açtığınız toz jelatini kahveli krema harcına ekleyin ve karıştırın. Bir su bardağı kremayı kabarana dek çırptıktan sonra krema harcına ekleyin ve tüm malzemeler bir araya gelinceye dek karıştırın.
  • Hazırladığınız kahveli kremayı kelepçeli kalıpta pişirdiğiniz çikolatalı pasta tabanının üzerine dökün ve buzdolabında bu şekilde bir gece bekletin.
  • Servis etmeden önce üzerini kakao ile kaplayın. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025