Kahveli Çikolatalı Pasta Tarifi
Kahveli Çikolatalı Pasta tarifi: Kahveli Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kahveli Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kahveli Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çikolatalı pasta tabanı için:
- 150 gram bitter çikolata
- 110 gram hindistan cevizi yağı
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta beyazı
- 100 gram şeker
Kahveli kreması için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 100 gram toz şeker
- 1 su bardağı sıcak süt
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) granül kahve
- 1/2 yemek kaşığı toz jelatin
- 1 su bardağı çırpılmış krema
Üzeri için:
Kahveli Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Çikolatalı pasta tabanını hazırlamak için öncelikle benmari hazırlığı yapın. Tencerenin üzerine yerleştirebileceğiniz bir cam kase alın ve kaseye değmeyecek şekilde tencereye su ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın.
- Tencere üzerine yerleştirdiğiniz kaseye bitter çikolata ve hindistan cevizi yağını koyun ve yavaş yavaş erirken spatula yardımıyla karıştırın. Tamamen eriyerek birleştiklerinde kaseyi kenara alın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Yumurta sarılarını her seferinde bir tane olmak üzere eritilmiş çikolataya ekleyerek karıştırın.
- Üzerine kakao ve tuzunu ekleyip hafifçe karıştırın.
- Yumurta beyazlarına şeker ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. İyice kabarıp parlak beyaz bir renk alınca çikolatalı karışımın ekleyin ve spatula ile karışımın içine katlayarak yedirin.
- Yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli kalıba hazırlamış olduğunuz çikolatalı pasta tabanı harcını dökün, 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kelepçeli kalıbından çıkarmayın.
- Kahveli kremasını hazırlamak için yumurta sarılarını mısır nişastası ile karıştırın. Üzerine şekeri ekleyin ve ardından ısıttığınız sütü bu karışma azar azar ilave edin.
- Karışımı tencere aktarın ve muhallebi kıvamını alıncaya dek bir spatula yardımıyla karıştırarak pişirin. Kıvam aldıktan sonra vanilin ve granül kahveyi ekleyin, karıştırın. Ardından ocaktan alarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Su ekleyerek açtığınız toz jelatini kahveli krema harcına ekleyin ve karıştırın. Bir su bardağı kremayı kabarana dek çırptıktan sonra krema harcına ekleyin ve tüm malzemeler bir araya gelinceye dek karıştırın.
- Hazırladığınız kahveli kremayı kelepçeli kalıpta pişirdiğiniz çikolatalı pasta tabanının üzerine dökün ve buzdolabında bu şekilde bir gece bekletin.
- Servis etmeden önce üzerini kakao ile kaplayın. Afiyet olsun!