Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası Tarifi

Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası

Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası Tarifi

Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası tarifi: Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy patates (haşlanmış)
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 100 gram sucuk
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 4 - 5 adet cherry domates
  • 5 - 6 adet misket peynir (isteğe bağlı)

Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri zeytinyağıyla birlikte bir tavanın içerisinde hafifçe soteleyip kenara alın. Sucukları da çok hafif pişirin. Kenara alın.
  • Bir kabın içerisine haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine yumurtaları kırın ve güzelce karıştırın.
  • Ardından lor ve kaşar peyniri, tuz ve baharatları,son olarak da biberleri ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Bir tavayı güzelce tereyağlayın. Hazırladığınız harcı bu tavanın içerisine aktarın ve ocağınızın üzerine alın. Kısık ateşte tavanızın üzerini kapak ya da başka bir materyal yardımıyla pişirmeye başlayın.
  • Bir yüzü pişince pizzanızı kapak yardımıyla ters çevirin. Ardından pişen yüzeyi üst kısma gelecek şekilde yeniden tavaya kaydırın.
  • Üzerine kaşar peyniri ilave edin. Kaşar peyniri hafif eriyince üzerine hemen sucukları üzerine dizin. Cherry domatesleri ve dilerseniz misket peynirleri de pizzanın üzerine dizin. Tavanın yeniden kapağını kapatın.
  • Alt kısmı da pişince ocaktan alın ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Kahvaltılık Yumurtalı Patates Pizzası tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte ağır ağır pişmesine dikkat edin. Tavanızı mutlaka öncesinde tereyağı ile yağlayın. Pizzanızı çevirirken mutlaka kapak yardımıyla ya da varsa bir yuvarlak tahta tepsi yardımıyla çevirmeye özen gösterin. Üzerine dilediğiniz farklı malzemeyi ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025