Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahvaltılık Tost Ekmeği Tarifi

Kahvaltılık Tost Ekmeği

Kahvaltılık Tost Ekmeği Tarifi

Kahvaltılık Tost Ekmeği tarifi: Kahvaltılık Tost Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Tost Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahvaltılık Tost Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 20 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı (silme) şeker
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya zeytinyağı)

Kahvaltılık Tost Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında sütü, ılık suyu ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. Yaş mayayı minik parçalara ayırarak içine ekleyin ve karıştırın. Köpüklenmesi için 4-5 dakika bekleyin.
  • Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun şekil almaya başladıktan sonra temiz tezgah üzerine un serpip hamuru tezgah üstünde yoğurmaya başlayın. Takriben 5-6 dakika daha hamurunuz pürüzsüzleşinceye dek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru toparlayın ve yuvarlak bir hale getirerek tekrar geniş kaseye alın. Üzerinin kabuk bağlamaması için çok az sıvı yağ sürün ve streç filmle kapatıp ılık ortamda 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Ekmek hamurunuz ilk halinin iki katına çıktığında ilk mayalanma sürecini tamamlanmış demektir. Hamuru tekrar tezgaha alıp el yardımıyla fazla bastırmadan dikdörtgen şeklinde açın. Ardından baton kalıba uygun şekilde kenarından yuvarlayarak rulo haline getirin.
  • Rulo haline getirdiğiniz ekmek hamurunun kenarlarını sabitleyin. Kenarda kalan kısımları içine doğru kıvırın. Sıvı yağ ile yağladığınız 25 cm'lik baton kek kalıbına yerleştirin. Üzerini bir tülbent ile örtün. Bu şekilde 50-60 dakika daha ikinci mayalanmaya bırakın.
  • Güzelce kabaran ekmeğinizin üzerine bir fırça yardımıyla kalan yağı sürün. Isıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kalıbından çıkarıp fırın teli üzerinde dinlendirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Kahvaltılık Tost Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Sütün oda sıcaklığında olması ve suyun ılık olması yaş mayanın aktive olması için oldukça önemli. Hamurun kabuk bağlamaması için su veya yağ kullanmalısınız, böylece ekmek fırında pişerken çatlamaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025