Kahvaltılık Tepsi Çöreği Tarifi
Kahvaltılık Tepsi Çöreği tarifi: Kahvaltılık Tepsi Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Tepsi Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
55 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kahvaltılık Tepsi Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üst Malzeme İçin:
- 1/2 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 6 adet kurutulmuş domates (doğranmış)
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
Kahvaltılık Tepsi Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede ılık su, ılık süt, instant maya ve toz şekeri karıştırın. Mayanın aktif olması için 3-4 dakika bekleyin.
- Üzerine sıvı yağı ekleyip tekrardan karıştırın.
- Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Pişireceğiniz borcamı margarin veya tereyağıyla yağlayın. Hazırlamış olduğunuz hamuru borcama yerleştirin ve üzerini unlayıp temiz bir bezle kağatın.
- Yaklaşık 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırın.
- Üzeri için harcını hazırlayalım. Eritilmiş tereyağıi kuru domates ve maydonuz bir kasede karıştırın.
- Mayalanmış olan hamurun havasını alın. Ardından parmak uçlarınızla dıştan içe doğru küçülen daire şekli verin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve ufalanmış beyaz peynirle boşlukları doldurun.
- Hazırlamış olduğunuz tereyağlı sosu da hamurun her yerine gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı geçen kahvaltı çöreğinizi dilimleyerek servis edin.