Kahvaltılık Tatlı Tarifi
Kahvaltılık Tatlı tarifi: Kahvaltılık Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kahvaltılık Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 adet elma (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı ceviz (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
Tatlı hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Kahvaltılık Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları yıkayın, soyun ve rendeleyin.
- Tavada erittiğiniz tereyağ ile rendelenmiş elmaları hafifçe soteleyin.
- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçın ekleyin. Yumuşayıncaya dek tavada sotelemeye devam edin.
- Elmalar yumuşadığında üzerine kuru üzüm ve cevizi ilave edin ve karıştırın. Ardından ocaktan alın.
- Elmalı iç harcı saracağınız tatlı hamur için önce yumurta ve şekeri bir mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kalan kuru malzemeleri de ekleyin ve sıvı malzemelerle birleşinceye dek çırpmaya devam edin.
- Yağladığınız tost makinesine bir kepçeyle hazırladığınız sıvı karışımı dökün.
- Her iki tarafını da yüksek ısıda 3 dakika pişirin.
- Tatlı hamurun içine hazırladığınız elmalı iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sararak servis tabağına alın. Üzerin pudra şekeri serperek servis edin.