Kahvaltılık Kolay Bazlama Tarifi
Kahvaltılık Kolay Bazlama tarifi: Kahvaltılık Kolay Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Kolay Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kahvaltılık Kolay Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 - 5 su bardağı un
Kahvaltılık Kolay Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 100 derecede 15 dakika ısıtın. Fırını kapatın kapağını da kapalı tutun.
- Ilık su, ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine sıvı yağı ilave edin. Sonrasında unu azar azar ilave etmeye başlayın diğer yandan da karıştırın.
- Unun bir kısmını ilave ettikten sonra tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamda hamur elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle ya da bezle örtün. Hamurunuzu önceden ısıtılmış ılık fırının içerisine koyun. 20 dakika kadar bekletin.
- Bu süre zarfında hamurunuz mayalanmış olacaktır. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezelere ayırın. Tabak büyüklüğünde hafif kalın kalacak şekilde açın.
- Önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip servis edin. Afiyetler olsun.
Kahvaltılık Kolay Bazlama tarifinin püf noktası nedir?
Eğer sıcak yaz aylarındaysanız oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırmanız yeterli olacak. Havaların soğuk olduğu zamanlarda fırında mayalama yöntemiyle süreci hızlandırabilirsiniz. Kullanacağınız su ve sütün ılık olmasına özen gösterin.