Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahvaltılık Kavurma Tarifi

Kahvaltılık Kavurma

Kahvaltılık Kavurma Tarifi

Kahvaltılık Kavurma tarifi: Kahvaltılık Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahvaltılık Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gram iç yağı

Kahvaltılık Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşından biraz daha küçük olarak doğranmış etleri, iyice ısıttığınız çelik bir tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup, yıkayın ve bütün olarak etlerin içine atın.
  • Etleri tahta bir kaşık yardımıyla 5 dakika kadar yüksek ateşte kavurun ve ardından tencerenin altını kısıp, kapağını kapatın.
  • Ara ara karıştırarak, etler suyunu salıp tekrar çekene dek yaklaşık 1 saat boyunca pişmeye bırakın.
  • Etler suyunu çektiğinde soğan da oldukça yumuşamış olacak. Yumuşamış olan soğanı dağılmamasına özen göstererek, tencereden çıkartın ve atın.
  • Suyunu çekmiş olan etlerin için iç yağını da ilave edin ve güzelce karıştırdıktan sonra, altını biraz açın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika boyunca, yağlar eriyene dek pişirin.
  • Pişirme süresinin sonunda tuzunu ilave edin ve güzelce karıştırıp, ılıklaşması için bir kenara alın.
  • Bu sırada; 1,5 litrelik bir pet şişenin ağzı kısmını bıçakla kesin. Ilıklaşmış olan etleri, pet şişenin içerisine sıkı sıkı bastırarak doldurun ve ağzını streç filmle kapatın. O da sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve minimum 4-5 saat bu şekilde buzdolabında bekletin.
  • Et iyice donduktan sonra buzdolabından alın, pet şişeyi kesin ve kavurmanızı bütün bir rulo halinde çıkartın. İhtiyacınız kadarını dilimleyerek kullanın. Kalanını buzdolabında streç filme sararak saklayabilirsiniz.

Kahvaltılık Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Etinizin kurumaması için iç yağı kullanmalısınız. Ayrıca iç yağı koruyucu görev yapacaktır, bu sebeple buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak iç yağı yerine tereyağı ya da başka bir yağ kullanırsanız, buzlukta saklamanız daha yerinde olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025