Kahvaltılık Katmer Tarifi
Kahvaltılık Katmer tarifi: Kahvaltılık Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Katmer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kahvaltılık Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/4 paket yaş maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4,5 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 70 gram tereyağı
Kahvaltılık Katmer tarifi nasıl yapılır?
- Su ve süt ocakta ılık hale getirilir ve derin bir kabın içine alınır.
- Yaş maya, şeker, tuz katılır ve karıştırılır.
- Maya eridikten sonra yavaş bir şekilde un ilave edilir ve yoğurulur.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamur bekletilmeden dört eşit parçaya bölünür.
- Un serpilerek tek tek ince bir şekilde açılır.
- Ayrı bir kapta tereyağı eritilir. İçine sıvı yağ katılır.
- Açılan hamurlar eritilmiş tereyağı ile yağlanır ve bıçakla ortadan kesilir.
- Her biri rulo yapılıp kendi etrafında dolanır. (gül şekli gibi)
- Tüm bezeler bu şekilde hazırlanıp streçlenerek bir saat buzdolabında bekletilir.
- Son aşamada gül şeklinde olan yağlı bezeler merdane veya el ile ince bir şekilde açılarak yağsız tavada pişirilir.
- Pişen katmerlerin her birinin üzerine tereyağı sürülerek servis edilir. Afiyet olsun.