Kahvaltılık Çikolata Tarifi
Kahvaltılık Çikolata tarifi: Kahvaltılık Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Çikolata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Kahvaltılık Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı çiğ fındık
- 3 yemek kaşığı kakao
- 350 gram sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (ya da sıvı yağ)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kahvaltılık Çikolata tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ fındıklarınızı pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin.
- Yaklaşık 10 dakika fındıklarınıız fırında kavurun. Dilerseniz bu işlemi tavada da yapabilirsiniz.
- Ardından temiz bir bezin içerisine fındıklarınızı aktarın ve sürterek, henüz sıcak bir haldeyken kabuklarının çıkmasını sağlayın.
- Ardından fındıklarınızı bir robotuzun içerisine aktarın ve fındık ezmesi kıvamına gelene kadar, ara ara durdurup karıştırarak çekin.
- Kıvama gelen fındıklarınızın üzerine kakao, pudra şekeri ve yağ ilave edin. Tekrar tüm malzemeler karışana kadar robotunuzu karıştırın.
- Çikolatanızı mikrodalga da ya da benmari usulü bir şekilde eritin. Erittikten sonra robotun içerisine aktarıp biraz daha çalıştırın.
- Kahvaltılık çikolatanız hazır! Temiz bir kavanoza aktararak tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Kahvaltılık Çikolata tarifinin püf noktası nedir?
Çikolatanızın kıvamının daha sıvı olmasını istiyorsanız kakao miktarını azaltın. Tereyağı yerine sıvı yağ ya da fındık yağı ilave edebilirsiniz. Dilerseniz içerisinde bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Sağlıklı hale getirmek istiyorsanız şekersiz çikolata, hurma ve Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Çikolatanız bekledikçe katılaşacaktır. İçerisinde koruyucu bir madde olmadığı için oda sıcaklığıda ya da buzdolabında, ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmeye özen gösterin.