Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahvaltılık Çikolata Tarifi

Kahvaltılık Çikolata

Kahvaltılık Çikolata Tarifi

Kahvaltılık Çikolata tarifi: Kahvaltılık Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Çikolata nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahvaltılık Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram çiğ fındık (kavrulmuş da olur)
  • 300 gram sütlü çikolata
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (koymasanız da olur ben ekledim)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (sıvı yağ, zeytinyağ, fındık yağı da olur)
  • 1 paket vanilin

Kahvaltılık Çikolata tarifi nasıl yapılır?

  • Çiğ fındıkları bir fırın tepsisine alıp 180 derecede 12-13 dakika kavuralım.
  • Fırından çıkınca sıcağıyla havlu veya bez arasına alıp ovalım, kabuklarından ayrılsın.
  • Ayıkladığımız fındıkları mutfak robotuna alalım. Robotu dinlendire dinlendire 20-25 dakika içinde yavaş yavaş çekelim.
  • Fındıklar önce nemlenecek, daha sonra yağı çıktıkça akışkan kıvama gelecek.
  • Bu esnada başka bir kapta 300 gram sütlü çikolatayı benmari usulu eritip bekletelim.
  • Fındıklar akışkan kıvama gelince kakao, pudra şekeri, vanilin ve yağı da ekleyip 1 dakika daha çekelim.
  • Son olarak benmari usulu erittiğimiz çikolatayı da ekleyip 1-2 dakika çekelim. Uygun bir kavanoza alalım.
  • Kıvamı başlarda akışkan olsa da durdukça kıvamı güzelleşiyor. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Çikolata tarifinin püf noktası nedir?

Kavrulmuş fındık da kullanabilirsiniz ancak tavada veya fırında biraz ısıtmanızı öneririm. Isınmazsa yağın çıkmasında ve kıvam aldırmakta zorlanırsınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025