Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahvaltı Ekmeği Tarifi

Kahvaltı Ekmeği

Kahvaltı Ekmeği Tarifi

Kahvaltı Ekmeği tarifi: Kahvaltı Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltı Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahvaltı Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 gram kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • 500 gram un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Domatesli harç için:

  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet kurutulmuş domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı kekik

Zeytinli harç için:

  • 4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı süt

Kahvaltı Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için süt, şeker, maya ve 2 yumurtadan bir adet sarıyı üzeri için ayırarak karıştırın. Unu derin bir kaba alın ve sıvı karışımı azar azar ekleyin.
  • Hamur sert , parçalı bir kıvam aldığında oda sıcaklığında yumuşak tereyağlarını her seferinde birer kaşık olacak şekilde ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru üzeri kapalı bir şekil bir saat kadar mayalayın.
  • Domatesli harç için kuru domatesleriniz yağlı ise doğrudan değil ise önceden sıcak suda bekleterek yumuşatıp kullanabilirsiniz.  Sarımsak, domatesler ve yağı püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve hafifçe yağladığınız tezgahta dikdörtgen şeklinde merdane yardımı ile açın.
  • Bir parçaya domates püresini sürün ve kekik serpin. Diğer parçaya da zeytin ezmesi sürüp toz halinde ceviz serpin. Hamurları sıkı ve rulo şeklinde sarın. Parçaları uzunlamasına ikiye bölün ve saç örgü şekkinde örün.
  • Örülmüş parçaları tekrar tek bir örgü olacak şekilde birleştirin ve hafifçe yağlanmış kalıba yerleştirin. Yarım saat üstü örtülü şekilde mayalayın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını süt ile karıştırın ve mayalanmış hamura sürün. 190 derecede ısıtılmış sıcak fırında üzeri ve kenarları kızarana kadar 30-40 dk pişirin.
  • Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı geçince kenarlarını spatula yardımı ile açıp kalıptan çıkartın. Ekmeğinizi sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025