Kağıtta Levrek Tarifi
Kağıtta Levrek tarifi: Kağıtta Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Kağıtta Levrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
16 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kağıtta Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet levrek balığı (400-600 gramlık)
- 400 gram kabak
- 200 gram cherry domates
- 200 gram arpacık soğan
- 200 gram çekirdeksiz siyah zeytin
- 20 gram taze kekik
- 4 gram karabiber
- 12 gram deniz tuzu
- 40 gram tereyağı
- 1 adet yumurta akı
Kağıtta Levrek tarifi nasıl yapılır?
- Sadece derisi üzerinde kalan fileto levrek balıklarının kılçıklarını ayıklayın.
- Kabakları ince bir şekilde dilimledikten sonra ızgarada kısa süreli pişirin.
- Porsiyonluk olarak kestiğiniz fırın pişirme kağıtlarını tepsiye serin. Üzerine ızgarada kısa süre pişirdiğiniz ince dilimlenmiş kabakları yerleştirin.
- Fileto levrek dilimlerini kabakların üzerine yerleştirin. Cherry domates, ayıklanmış arpacık soğan ve çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin.
- Taze kekik, deniz tuzu ve karabiber serpiştirdiğiniz balıkların üzerine küçük küpler halinde kestiğiniz tereyağı parçalarını yerleştirin.
- Fırın pişirme kağıtlarının kenarlarına yumurta akı sürdükten sonra diğer pişirme kağıtlarını üzerlerine kapatın.
- Kenarlarına yeniden yumurta akı sürüp içe doğru katladığınız levrekleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 16 dakika kadar pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Kağıtta Levrek tarifinin püf noktası nedir?
Arpacık soğanları kısa bir süre ılık suda beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Cherry domatesleri bütün olarak kullanın. Fileto balık dilimlerinin kılçıklarının tamamen ayıklanmış olmasına dikkat edin.
Kağıtta Levrek tarifi için servis önerisi
Yağlı kağıt içerisinde servis edebileceğiniz balıkları, sebzeleriyle birlikte servis tabaklarına aldıktan sonra da ikram edebilirsiniz.