Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kağıtta Kalamar Tarifi

Kağıtta Kalamar

Kağıtta Kalamar Tarifi

Kağıtta Kalamar tarifi: Kağıtta Kalamar için gerekli malzemeler nelerdir? Kağıtta Kalamar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kağıtta Kalamar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram körpe kalamar
  • 100 gram un
  • 5 gram acı toz biber
  • 2 gram kıyılmış kuru arnavut biberi
  • 5 gram deniz tuzu

Sosu için:

  • 100 gram mayonez
  • 5 gram kapari
  • 25 gram kırmızı soğan
  • 3 gram taze sıkılmış limon suyu
  • 5 gram tuz
  • 2 gram karabiber

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

  • 2 adet kese kağıdı
  • 1 adet orta boy limon

Kağıtta Kalamar tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün halde satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.
  • Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.
  • Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
  • Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.
  • Unla harmanladığınız kalamarları önceden ısıtılmış 180 derece yağda 6 dakika kadar kızartın.
  • Sosu için; kırmızı soğan ve kapariyi incecik kıyın. Mayonez, taze limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın.
  • Derin yağda pişen kalamarları iki ayrı kaba ayırın. Bir kapta bulunan kalamarları kullanacağınız tuzun yarısıyla harmanlayın.
  • Diğer kapta bulunan kalamarları; kalan tuz, acı toz biber, incecik kıyılmış kuru Arnavut biberiyle harmanladıktan sonra ateşte hafif yakılmış kese kağıtlarının içine doldurun.
  • Hazırladığınız mayonezli sos ve limon dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Kağıtta Kalamar tarifinin püf noktası nedir?

Kalamarları beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı tercih edebilir, vaktiniz varsa kalamarları marine karışımında bir gün kadar bekletebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025