Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kafkas Çöreği Tarifi

Kafkas Çöreği

Kafkas Çöreği Tarifi

Kafkas Çöreği tarifi: Kafkas Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kafkas Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kafkas Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez (üzeri için)

Kafkas Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Önce kuru malzemeleri (un,baharat vs) karıştırıyoruz.
  • Un karışımının ortasını açıp sıvı malzemeleri katıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Malzemelerin iyice birbirine karıştığından emin olduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Sonrasında bir kere daha yoğurup (elde bir-iki kere çevirmek yeterli) 6 eşit parçaya bölüp tepsiye paylaştırdıktan sonra yarım saat daha mayalandırıyoruz.
  • Üzerine pekmez, zeytinyağı ve yumurta ile yaptığımız üst harcı sürüp, çizikler atarak önceden 180 °C’de ısıtılmış olan fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Kafkas Çöreği tarifinin püf noktası nedir?

Çöreklerin 1 saat mayalandıktan sonra 6 eşit parçaya bölünüp tepsiye dizildiği evrede pişirmeye hazır şekilde tepsiye dizilmeli. Mayalandıktan sonra hamurları yerinden oynatmamaya özen gösterilmeli. Çöreklerin üzerine atılan çizikler çok derin olmamalı. Bıçağa hafif bir açı vererek çizikler atılırsa piştiğinde daha belirgin olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025