Kadınbudu Köfte Tarifi
Kadınbudu Köfte tarifi: Kadınbudu Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Kadınbudu Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kadınbudu Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadınbudu için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1/2 su bardağı un
Köfteleri kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
Kadınbudu Köfte tarifi nasıl yapılır?
- 1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin.
- Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
- Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın.
- Köfteleri kızgın yağda kızartın. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Kadınbudu Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.