Kadıbükü Mantarlısı Tarifi
Kadıbükü Mantarlısı tarifi: Kadıbükü Mantarlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadıbükü Mantarlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Kadıbükü Mantarlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 paket mantar
- 2 su bardağı sıcak süt
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kadıbükü Mantarlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce un, su, tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayın. 6 beze yapıp kenara koyun.nMantarları temizleyip doğradıktan sonra tereyağı ile sotelemeye başlayın.
- Öbür yandan bezeleri gözleme boyutunda yuvarlak şekilde açın. Suyunu salıp çeken mantarların altını kapatın. Karabiber ve tuzunu ekleyin.
- 4 adet yumurta ve sıcak sütü ekleyin. Açtığınız hamurun ilkinin iki tarafını pişirin.nÜzerine harç koyup yeni br hamur ile üst kısmını kapatın. Ve ters çevirin. Yan yeni hamur altta pişecek.
- Üst kısma yeniden harç ve açtığınız hamur ile kapatın. Ve ters çevirin. Bu şekilde 6 gözleme hamurunuzu aralarında hazırladığınız harç olacak şekilde üst üste pişirin. En son tavadan aldıktan sonra tereyağ ile yağlayın. Afiyet olsun.