Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadıbükü Mantarlısı Tarifi

Kadıbükü Mantarlısı

Kadıbükü Mantarlısı Tarifi

Kadıbükü Mantarlısı tarifi: Kadıbükü Mantarlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadıbükü Mantarlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadıbükü Mantarlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 paket mantar
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kadıbükü Mantarlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce un, su, tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayın. 6 beze yapıp kenara koyun.nMantarları temizleyip doğradıktan sonra  tereyağı ile sotelemeye başlayın.
  • Öbür yandan bezeleri gözleme boyutunda yuvarlak şekilde açın. Suyunu salıp çeken mantarların altını kapatın. Karabiber ve tuzunu ekleyin.
  • 4 adet yumurta ve sıcak sütü ekleyin. Açtığınız hamurun ilkinin iki tarafını pişirin.nÜzerine harç koyup yeni br hamur ile üst kısmını kapatın. Ve ters çevirin. Yan yeni hamur altta pişecek.
  • Üst kısma yeniden harç ve açtığınız hamur ile kapatın. Ve ters çevirin. Bu şekilde 6 gözleme hamurunuzu aralarında hazırladığınız harç olacak şekilde üst üste pişirin. En son tavadan aldıktan sonra tereyağ ile yağlayın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025