Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıftan Fincan Tatlısı Tarifi

Kadayıftan Fincan Tatlısı

Kadayıftan Fincan Tatlısı Tarifi

Kadayıftan Fincan Tatlısı tarifi: Kadayıftan Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıftan Fincan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıftan Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram taze tel kadayıf
  • 1/2 paket krema (100 ml)
  • 120 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Kadayıftan Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Çiğ kadayıfları bir tavaya alın. Karıştırarak rengi altın sarısı olana kadar kavurun ve ocaktan alın.
  • Benmari üzerinde bir kase içerisine kremayı alın. Biraz ısıtın.
  • İçerisine parçalanmış bitter ve sütlü çikolatalı ekleyin.
  • Sürekli karıştırarak kremanın içerisinde eritin.
  • Çikolatalı karışımı tava içerisinde olan tel kadayıflarınızın üzerine.
  • Bütün kadayıfı çikolatalı karışıma bastırarak ve karıştırarak bulayın.
  • Fincanlarını ıslatın, neredeyse tamamını dolduracak kadar çikolatalı kadayıftan ekleyin.
  • Elinize bastırarak fincanın şeklini almasını sağlayın ve fincandan çıkartın.
  • Üzerine dilerseniz Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kadayıftan Fincan Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Benmari için bir tencere veya sos tavasında suyu kaynatın. Ocağın altını kısın, üzerine cam bir kase koyarak dilediğiniz malzemeleri eritin.

Kadayıftan Fincan Tatlısı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025