Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi
Kadayıflı Tavuk Göğsü tarifi: Kadayıflı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Kadayıflı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 250 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı kırık ceviz
Muhallebisi için:
- 125 gr. tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Kadayıflı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tel kadayıfı bir mutfak makası yardımıyla küçük küçük doğrayın.
- Yapışmaz tabanlı bir tavayı alıp erittiğiniz tereyağında toz şekeri ekleyip eritin.
- Doğradığınız kadayıfları üstüne ekleyip renkleri dönene dek kavurun.
- Ardından kırık cevizleri de ekleyip 3 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bir tencereye aldığınız muhallebisi için gerekli olan tereyağını eritin ve unu rengi dönene kadar kavurun.
- Üstüne sütü ekleyip hızlı hızlı karıştırın, ardından da şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Koyulaşmaya başladıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyin ve bir mikser yardımı ile ılıklaşana dek yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.
- Bir borcamın dibine hazırladığınız kadayıflı karışımın yarısın boşaltın ve üstüne muhallebinin tamamını boşaltın.
- Kalan kadayıflı karışımı da tekrar üstüne dökün, buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek ve süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!