Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi

Kadayıflı Tavuk Göğsü

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi

Kadayıflı Tavuk Göğsü tarifi: Kadayıflı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 250 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı kırık ceviz

Muhallebisi için:

  • 125 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Kadayıflı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Tel kadayıfı bir mutfak makası yardımıyla küçük küçük doğrayın.
  • Yapışmaz tabanlı bir tavayı alıp erittiğiniz tereyağında toz şekeri ekleyip eritin.
  • Doğradığınız kadayıfları üstüne ekleyip renkleri dönene dek kavurun.
  • Ardından kırık cevizleri de ekleyip 3 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye aldığınız muhallebisi için gerekli olan tereyağını eritin ve unu rengi dönene kadar kavurun.
  • Üstüne sütü ekleyip hızlı hızlı karıştırın, ardından da şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Koyulaşmaya başladıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyin ve bir mikser yardımı ile ılıklaşana dek yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.
  • Bir borcamın dibine hazırladığınız kadayıflı karışımın yarısın boşaltın ve üstüne muhallebinin tamamını boşaltın.
  • Kalan kadayıflı karışımı da tekrar üstüne dökün, buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek ve süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025