Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı

Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı tarifi: Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet krem şanti

Üstü için:

  • 100 gram tel kadayıf (fırınlanmış)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebisi için gerekli olan süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın.
  • Ocağın altını açın ve koyulaşıp göz göz kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin.
  • Piştikten sonra altını kapatıp vanilin ve tereyağını ilave edin ve tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın.
  • Ilıklaşmasını bekleyin ve içine Hindistan cevizi ile toz krem şantiyi ekleyip bir mikser yardımı ile güzelce karıştırın.
  • Bir tavaya aldığınız tereyağına kavrulmuş kadayıfları ve toz şekeri ekledikten sonra güzelce karıştırarak 3 dakika kadar pişirin. Genişçe bir tabağa alın.
  • Ellerinizi hafifçe ıslattık sonra hazırladığınız muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzda yuvarladıktan sonra tabağa aldığınız kadayıfın içinde yuvarlayın ve bir servis tabağına alın.
  • Üstlerini kırmızı meyvelerle ya da cevizle süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025