Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi
Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı tarifi: Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
Üstü için:
- 100 gram tel kadayıf (fırınlanmış)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisi için gerekli olan süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın.
- Ocağın altını açın ve koyulaşıp göz göz kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra altını kapatıp vanilin ve tereyağını ilave edin ve tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın.
- Ilıklaşmasını bekleyin ve içine Hindistan cevizi ile toz krem şantiyi ekleyip bir mikser yardımı ile güzelce karıştırın.
- Bir tavaya aldığınız tereyağına kavrulmuş kadayıfları ve toz şekeri ekledikten sonra güzelce karıştırarak 3 dakika kadar pişirin. Genişçe bir tabağa alın.
- Ellerinizi hafifçe ıslattık sonra hazırladığınız muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzda yuvarladıktan sonra tabağa aldığınız kadayıfın içinde yuvarlayın ve bir servis tabağına alın.
- Üstlerini kırmızı meyvelerle ya da cevizle süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.