Kadayıflı Şinitzel Tarifi
Kadayıflı Şinitzel tarifi: Kadayıflı Şinitzel için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Şinitzel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kadayıflı Şinitzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
Harcı için:
- 100 gram kadayıf
- 100 gram toz parmesan peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Aromatik tereyağı için:
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1/2 adet sarımsak
Kadayıflı Şinitzel tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları iki streç filmin arasına alın ve bir merdane yardımıyla döverek inceltin.
- Bir kabın içine kadayıf ve parmesan peyniri alın. Karıştırın.
- Ayrı bir kabın içinde yumurtaları kırın, tuz ve karabiber ilave ederek çırpın.
- Dövdüğünüz tavukları önce yumurtaya, ardından kadayıflı tavuğa bulayarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Kadayıflı Şinitzel tarifinin püf noktası nedir?
Tuz ve karabiber miktarını damak zevkinize göre arttırın.
Kadayıflı Şinitzel tarifi için servis önerisi
Bol yeşillik, aromatik tereyağı ve limon eşliğinde servis edebilir, afiyetle yiyebilirsiniz.