Kadayıflı Saray Sarması Tarifi
Kadayıflı Saray Sarması tarifi: Kadayıflı Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Saray Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kadayıflı Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 50 gram tereyağı
Üstü İçin:
- 200 gram tel kadayıf (kavrulmuş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı toz şeker
İçi İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 kase ceviz içi
Kadayıflı Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisi için gerekli olan süt, şeker, un nişasta tereyağı ve vanilyayı bir tencereye alın ve tereyağı eriyene dek ocağın altını açıp sürekli karıştırın.
- Sonrasında da sürekli karıştırmaya devam edin ve fokurdayıp, yoğunlaşana dek karıştırmayı sürdürün.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve şekerle kadayıfları 5 dakika kadar kavurun.
- Kavurduğunuz kadayıfları büyükçe bir borcama serin ve üstüne pişmiş olan muhallebiyi yayın.
- Oda ısısında soğuduktan sonra bir bardak sütle çırptığınız krem şantiyi de üstüne sürün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Buzdolabından aldıktan sonra dilimleyin ve içine ceviz koyup rulo yapın.
- Bir servis tabağına alıp, üstünü toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.