Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Saray Sarması Tarifi

Kadayıflı Saray Sarması

Kadayıflı Saray Sarması Tarifi

Kadayıflı Saray Sarması tarifi: Kadayıflı Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Saray Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 50 gram tereyağı

Üstü İçin:

  • 200 gram tel kadayıf (kavrulmuş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

İçi İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kase ceviz içi

Kadayıflı Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebisi için gerekli olan süt, şeker, un nişasta tereyağı ve vanilyayı bir tencereye alın ve tereyağı eriyene dek ocağın altını açıp sürekli karıştırın.
  • Sonrasında da sürekli karıştırmaya devam edin ve fokurdayıp, yoğunlaşana dek karıştırmayı sürdürün.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve şekerle kadayıfları 5 dakika kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz kadayıfları büyükçe bir borcama serin ve üstüne pişmiş olan muhallebiyi yayın.
  • Oda ısısında soğuduktan sonra bir bardak sütle çırptığınız krem şantiyi de üstüne sürün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Buzdolabından aldıktan sonra dilimleyin ve içine ceviz koyup rulo yapın.
  • Bir servis tabağına alıp, üstünü toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025