Kadayıflı Pilav Tarifi
Kadayıflı Pilav tarifi: Kadayıflı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıflı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 100 gram kestane (haşlanmış)
- 250 gram hindi but (haşlanmış, didiklenmiş)
- 400 gram kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı (kadayıfları yağlamak için)
Kadayıflı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Bir pilav tenceresinde sıvı yağ ile birlikte tereyağını eritin.
- Kızan yağın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Nişastasını akıtmak için yıkadığınız ve süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun.
- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine yenibahar, tuz, karabiber, nane, tarçın, kuş üzümü ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
- Pirinçlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bir taşım kaynatın.
- Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin ve altını kapatıp demlenmeye bırakın.
- Demlenmiş pilavın üzerine haşlanmış kestane ve haşlanıp didiklenmiş hindi etini de ekleyip, karıştırın.
- Kadayıfları, eritilmiş tereyağı ile birlikte didikleyerek karıştırın.
- Önceden ısıtılmış tavaya, kadayıfın yarısını ekleyip, bastırın.
- Pilavı kadayıfın üzerine ilave edip, geri kalan kadayıfı da üzerine ekleyip, iyice bastırın.
- Hem altı hem üstü, tavada altın rengi olana kadar kızartın.