Kadayıflı Pasta Tarifi
Kadayıflı Pasta tarifi: Kadayıflı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kadayıflı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıflı kısım için:
- 500 gram kadayıf
- 100 gram tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Ara muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 çorba kaşığı şeker
- 1/2 paket krem şanti
Kadayıflı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıfları küçük parçalar halini alacak şekilde elimizle parçalıyoruz, içine tereyağını eritip döküyoruz, cevizleri ilave ediyoruz ve her yerine gelecek şekilde harmanlıyoruz ve harmanladığımız kadayıfın üçte birini üzeri için ayırıyoruz.
- Pastayı yapacağımız bir kalıba alt tabanını yağlı kağıtla kaplıyoruz. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. Tabanına bastırarak kadayıfları yerleştiriyoruz ve fırında 170 derece altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz; kadayıflar iyice kızarmalı.
- Şerbeti hazırlıyoruz; şekeri, suyu ilave edip 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet ılık, kadayıf ılık olacak şekilde üzerine döküp soğumaya alıyoruz.
- Ara muhallebisi için unu, nişastayı, şekeri, sütü ilave edip fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın içine krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz.
- Muhallebiyi kadayıfın üzerine döküyoruz, ayırdığımız kadayıflara 1 çorba kaşığı şeker ilave edip tavada sürekli çevirerek kızartıyoruz. Pişen kadayıfları muhallebinin üzerine döküyoruz ve dolapta bekletiyoruz. Üzerine ceviz, fıstık, narla süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.