Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Pasta Tarifi

Kadayıflı Pasta

Kadayıflı Pasta Tarifi

Kadayıflı Pasta tarifi: Kadayıflı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıflı kısım için:

  • 500 gram kadayıf
  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Ara muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 paket krem şanti

Kadayıflı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıfları küçük parçalar halini alacak şekilde elimizle parçalıyoruz, içine tereyağını eritip döküyoruz, cevizleri ilave ediyoruz ve her yerine gelecek şekilde harmanlıyoruz ve harmanladığımız kadayıfın üçte birini üzeri için ayırıyoruz.
  • Pastayı yapacağımız bir kalıba alt tabanını yağlı kağıtla kaplıyoruz. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. Tabanına bastırarak kadayıfları yerleştiriyoruz ve fırında 170 derece altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz; kadayıflar iyice kızarmalı.
  • Şerbeti hazırlıyoruz; şekeri, suyu ilave edip 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet ılık, kadayıf ılık olacak şekilde üzerine döküp soğumaya alıyoruz.
  • Ara muhallebisi için unu, nişastayı, şekeri, sütü ilave edip fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın içine krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz.
  • Muhallebiyi kadayıfın üzerine döküyoruz, ayırdığımız kadayıflara 1 çorba kaşığı şeker ilave edip tavada sürekli çevirerek kızartıyoruz. Pişen kadayıfları muhallebinin üzerine döküyoruz ve dolapta bekletiyoruz. Üzerine ceviz, fıstık, narla süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025