Kadayıflı Muz Dolgulu Kek Tarifi
Kadayıflı Muz Dolgulu Kek tarifi: Kadayıflı Muz Dolgulu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muz Dolgulu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıflı Muz Dolgulu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek Harcı İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muzlu Puding İçin:
- 500 ml. süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 adet muz (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram kadayıf (üzerini süslemek için)
Kadayıflı Muz Dolgulu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ısıtın.
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Kabaran yumurta ve şekere diğer malzemeleri yavaş yavaş ilave edin.
- Tüm malzemeyi ekledikten sonra karıştırmaya spatulayla devam edin.
- Küçük boy kare borcamı yağlayıp, unlayın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlayıp unladığınız kalıba dökün.
- 15-20 dakika kürdan yardımıyla kontrol ederek kekinizi pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Kadayıflı Muz Dolgulu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve şekeri kabarttıktan sonra diğer melzemeleri ilave ederken fazla çırparak kekin dokusunu kaçırmamaya özen gösterin.
Kadayıflı Muz Dolgulu Kek tarifi için servis önerisi
Muz dilimleri ve karamel sosla servis edebilirsiniz.