Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Muhallebi Topları Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Topları

Kadayıflı Muhallebi Topları Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Topları tarifi: Kadayıflı Muhallebi Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muhallebi Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Muhallebi Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 200 gram kadayıf
  • 75 gram tereyağ

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alın ve orta ateşte başlayın. Muhallebi göz göz olana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra içine vanilya ve toz krem şantiyi koyup çırpın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Taze kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalar şeklinde kesin.
  • Tereyağını tavada eritin ve doğradığınız kadayıfları eriyen tereyağının içine koyun. Kadayıflar altın rengini alıncaya kadar kavurun. Kavrulduktan sonra soğutun.
  • Buzdolabında soğuyan muhallebiyi dışarı çıkarın. Elinizi hafif nemlendirin ve muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar koparıp, yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız muhallebi toplarını kavurduğunuz kadayıfın içine bulayın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Topları tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında en az 4 saat soğutun, kıvamı koyulaşmadan şekillendirme işlemine geçmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025