Kadayıflı Muhallebi Topları Tarifi
Kadayıflı Muhallebi Topları tarifi: Kadayıflı Muhallebi Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muhallebi Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıflı Muhallebi Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 200 gram kadayıf
- 75 gram tereyağ
Muhallebisi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Kadayıflı Muhallebi Topları tarifi nasıl yapılır?
- Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alın ve orta ateşte başlayın. Muhallebi göz göz olana kadar pişirin.
- Piştikten sonra içine vanilya ve toz krem şantiyi koyup çırpın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 4 saat buzdolabında bekletin.
- Taze kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalar şeklinde kesin.
- Tereyağını tavada eritin ve doğradığınız kadayıfları eriyen tereyağının içine koyun. Kadayıflar altın rengini alıncaya kadar kavurun. Kavrulduktan sonra soğutun.
- Buzdolabında soğuyan muhallebiyi dışarı çıkarın. Elinizi hafif nemlendirin ve muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar koparıp, yuvarlayın.
- Yuvarladığınız muhallebi toplarını kavurduğunuz kadayıfın içine bulayın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Topları tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında en az 4 saat soğutun, kıvamı koyulaşmadan şekillendirme işlemine geçmeyin.